CINDYS BLOGG På en kommersiell festival bör det finnas något för alla. Allt från matstånd, smyckes- och klädstånd, till musik, underhållning och karuseller. Öltält och nattklubbar. Allt går hand i hand.

Under dagen är många familjer ute och sprätter, och framåt kvällningen vaknar staden till liv och den mer dansanta generationen ger sig ut för att härja till tidig morgon. Så om det är Wilmer X som spelar på stora scenen eller trubaduren i öltältet.

På nattklubben ”Svartklubben” arrangerades det första psy-trance-eventet sedan urminnes tider i Helsingborg under fredagsnatten. En klubb som annars spelar allt från RnB till tyngre remixer av radiovänlig musik av Samir och Viktor. Sist jag kan minnas att trance spelades på en klubb var när TipTop fanns - (en undergroundklubb som hade event lite då o då för alla oss techno-freaks) och sedan har vi medlemsklubben ”REBUS” som kört några tech-house-event. Men inga ”offentliga” event.

”Svartklubben” tog eventet på allvar och såg till att deco i lokalen och LINEUP var anpassat för en minnesvärd kväll utan dess like. Bakom spelarna hittade vi Dj Oyram som är väl känd från nattklubben ”tuben” Köpenhamn. En erkänd och eftertraktad dj som även spelat i Tyskland och många andra privata event. Dj Oyram - En helsingborgare som äntligen fick spela på hemmaplan och satte ribban högt med sina tunga mixar som fick golvet att skaka!

Vi fick även bekanta oss med Miss Mandala - en tjej som spelar trance med en häftig twist av elektroniska toner i sina låtval. Miss Mandala är ”ny” för publiken men har snabbt blivit eftertraktad av psy-trancearrangörerna runt om i Europa - både i Danmark och Schweiz. Henne kommer vi garanterat höra mer ifrån! Och att få uppleva ett ”back-to-back” djset med dessa två fantastiska dj:s, satte igång publiken totalt.

Som besökare, medborgarjournalist och publik kan jag sammanfatta kvällen såhär:

Musik förenar människor från alla möjliga håll och kanter, och denna kväll bevisade att musik sprider så mycket kärlek och glädje, vare sig du är ung eller gammal. Musiker själv eller om du bara råkat hamna där av misstag.

Jag pratade med en del av folket som fick berätta sin upplevelse av kvällen och det var inte en handfull som var direkt besvikna. Snarare förvånade och glada över hur roligt de hade och vilken stämning och atmosfär det var bland folket. Glowsticks och konfetti som regnar - som pricken över i:et - kvällen var magisk.

Jag kan härmed garantera att många fler fått upp intresset för en annars så negativt omtalad musikkultur. Mer psy-trance åt folket. Och vad jag tror - var detta inte det första och sista eventet på ”Svartklubben”.

Vi ses i vimlet när det är dags igen!

Tack till Mathias Spiik och alla andra medverkande - ingen nämnd eller glömd - som gjorde detta eventet oförglömligt.

Cindy Johansson