M:s Blogg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
LÖNSAM JAKT Jag har en ny bostad. Med en liten hall som jag vill skydda från vinterns antågande slabb och slask. Med hjälp av en tålig matta. En som inte suger in som en svamp. Utan en vattenavvisande. Som dessutom ser snygg ut där den ligger.

En sådan brukar jag hitta på Rusta. Jag har haft en i min lägenhet i Stockholm. Jag har en i sommarhuset i Viken. Och nu tänkte jag ha en i Helsingborg.

Sagt och gjort. Jag går in på Rustas hemsida på nätet. Och hittar mattan med stort M.

 

Bilden har inget med verklighetens matta att göra.

Problemet är att jag har sk förkylningssymptom och inte vill ge mig ut bland folk och kanske smitta andra. OM det nu är Covid19 jag fått. Därför försöker jag kolla om mattan först finns på Väla eller något av kedjans varuhus, inte alltför långt från Helsingborg.

På Rustas hemsida kan man mejla till kundservice eller chatta – under kontorstid. Jag mejlade först eftersom det var kväll när jag hittade mattan på sajten. Svar utlovas inom 24 timmar och svar kom:

- Hej Marianne, Tack för ditt mail! Vi på Rusta har valt att inte lägga undan våra produkter då vi vill att alla våra kunder ska ha samma möjlighet att köpa de produkter dom söker.

- Om det finns något mer vi kan göra för dig, tveka inte att kontakta oss.

- Önskar dig en fin dag och varmt välkommen in!

- Med vänlig hälsning

Jag svarar:

- Ditt svar är oerhört kontraproduktivt. Nästan ofattbart idag. Vad skulle ni kunna göra mer för mig som kund i Covid19-tider än att lägga undan mattan så att jag kan köra och hämta den i butiken på Väla? Och slippa bli smittad av/smitta någon annan?

- Visa detta mail för överordnade. Nog bäst ni tänker om här. Gör som livsmedelsjättarna gör. Ta beställning och lämna ut på ett Covid-säkrat sätt.

- Mvh, Marianne

Och därmed var såklart mejlvägen stängd.

Men….. det stod ju fortfarande på Rustas hemsida att i Helsingborg finns det ”ett fåtal kvar” av den av mig så hett eftertraktade mattan. Så jag testade chatten.

- Om den inte finns i Helsingborg kan jag beställa den från ett annat varuhus? försökte jag med chattpersonen.

- Den är slut, kom svaret.

Och så var den chatten över.

Van grävare
Nu är inte jag den som ger sig i första taget. Jag är van att söka tills jag får svar. Har lång erfarenhet av sk grävjobb. Men nu har just Rusta gett sig den på att man inte ska kunna ringa själv till deras butiker och fråga om saker som tex om man kan lägga undan en vara. Allt ska gå via deras kundtjänst, är konceptet. Och därför finns det heller inga telefonnummer på sajten.

På hitta.se finns de dock! Ring, ring!

Efter 10 minuters lyssnande på en inspelning med en kille som försökte locka mig till att bli medlem och också informerade mig om att all information jag behövde finns på deras hemsida eller chatt,  svarade vänliga Nicole. En livs levande person.

- Hej, sa jag. Jag undrar om du kan hjälpa mig med en sak. Jag sitter hemma förkyld och väntar på att ta ett Covid19-test. Därför vill jag inte köra runt i era butiker och leta efter en matta som jag sett att ni har. Enligt er hemsida ska det finnas ett fåtal kvar i Helsingborg men när jag ber era anställda på chatten kolla så att det verkligen stämmer – får jag bara svaret: De är slut. Detta känns inte seriöst.

Nicole fattar direkt. Uppenbarligen är hon den första jag har kontakt med inom företaget som vet vad service innebär och vad det kan betyda för att lyckas behålla kunder.

- Det står att det finns två kvar i Helsingborg, säger hon. Men vänta så ska jag kontrollringa dit och se så att det stämmer.

Efter ett par minuter (jag lyssnade på inspelningen med killen med reklamen i 11 minuter!) kommer Nicole tillbaka med det glädjande beskedet:

- Det finns minst en kvar i Helsingborg.

Yes! Tusen tack för hjälpen Nicole!

Efter ytterligare ett samtal – denna gång till en kompis utan ”förkylningssymptom” – var affären i hamn. Och jag glad som en lärka. Nu ska hallen bli fin!

Men varför är vissa företag fortfarande – trots en pandemi som varat länge och som vi inte ser slutet på än – på nivån ”kör runt och leta själv”? Vill de inte överleva? Eller vet ägare och chefer bara inte hur illa deras koncept och digitaliserade kundservice fungerar?

Tacka vet jag kontakt IRL!

Trevlig helg Nicole!

Marianne Rönnberg Galmor

SÖK

GÅNG

Föreläsning om dyslexi

12-09-2022

Ann Gomér föreläser på Bjuvs bibliotek om dyslexi. I samarbete med Dyslexiförbundet Nordvästskåne.  

Läs mer

Bjuvsburnouten och HyggeStuan i skön för…

10-08-2022

BJUVSWEEK – På lördag den 13 augusti är det dags för årets tappning av Bjuvsburnouten. Och efter prisutdelningen och den sedvanliga cruisingen blir det sedan fest för hugade spekulanter. Hos...

Läs mer

Påsklovskul med Maj-Björn och Karl-Astri…

03-04-2022

PÅSKLOV Fjädrar flyger, benen sprätter, ägg och Gala show uppstår! Kom och träffa de två frigående hönorna Maj-Björn och Karl-Astrid på påsklovet! Interaktiv mingelakt för alla åldrar. Bjuvs bibliotek, tisdag 12/4, kl 15.00 The...

Läs mer

Bjuvsfest 26-27 augusti

13-03-2022

FEST Bjuvsfesten återkommer. Fredagen den 26 och lördagen den 27 augusti blir det någon form av byakalas igen. På området sedan tidigare, dvs längs Storgatan. Hur många stånd etc det...

Läs mer

God natt, Alfons Åberg!

04-03-2022

SAGOSTUND Lördagen 5 mars kl. 11.00 på Bjuvs bibliotek. Gunilla Bergströms text framförs av Sagofén Isadora, skådespelerskan Josefina Karlsson Vergara. Passar för barn 2-4 år. Illustration: Gunilla Bergström Gratisbiljetter kan hämtas på biblioteket eller...

Läs mer

Flemming Stenfors konst i Hyggestuan

08-02-2022

KONST - Kära vänner nu håller jag konst utställning i Hyggestuan i Bjuv. TId:19 - 20 februari Kl:10 -17:00 Hyggestuan är den gamla gymnastiksalen, senare Old Wheelers lokal. På Gruvgatan strax efter ICA-butiken. -...

Läs mer

Hunden Rund planterar

04-02-2022

PÅ GÅNG LÖRDAG Hunden Rund har hittat något på marken. Det är ett frö. Så börjar boken "Hunden Rund planterar", skriven av Annika Henning, med illustrationer av Maria Nilsson. Med inspiration från...

Läs mer

Forskning om fågelhjärnor ger hopp för m…

18-01-2022

FÅGLAR och HJÄRNAN Den 8 februari kl 18-19 föreläser Anita Campbell på Bjuvs bibliotek om fåglarnas värld. Campbell har 25 års erfarenhet av hjärnforskning på Stockholms universitet, Karolinska Institutet, Astra...

Läs mer

Riddarspel Billesholms 450:e födelsedag …

18-08-2021

HEMBYGDEN På kulturarvsdagen lördagen den 11 september firas Billesholm 450 år mellan kl 13 och 16. På den gamla prästgården i Norra Vram - där Billesholmstraktens Hembygdsförening huserar. Med en...

Läs mer

Tips- och trimbingo skjuts upp

13-03-2020

FRITID Friluftsfrämjandet Söderåsen skjuter upp starten på tips- och trimbingo p.g.a risken för smitta för deltagarna. Och önskar alla varmt välkomna lite senare i år.

Läs mer

Dags för sportlov i Bjuvs kommun

11-02-2020

LOV Vecka 8 är det sportlov i Bjuvs kommun och då blir det ett blandat sportlovsprogram med flera olika aktiviteter för barn och unga. Men redan den 14 februari -...

Läs mer

"Det är en konst att höras"

11-02-2020

KULTUR " Det är en konst att höras" heter en föreläsning på Bjuvs bibliotek den 5 mars kl. 18.30 av Jessica Hallbäck. Jessica Hallbäck har blivit känd för sina samhällskritiska och...

Läs mer

Mat kultur och språk - Björn Ylipää

24-01-2020

POTATISMAGI Föreläsning med Björn Ylipää tisdagen den 11 februari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Mandelpotatisen rycks ur jorden, den umamifyllda smaken kommer från karaktärsskapande kriterierna som platsen där den växt ger...

Läs mer

Om oss

Bjuvsweek
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se och bjuvsweek.se  är del av det Pressetiska systemet.


E-post marianne@bjuvsweek.se

Annonsera på bjuvsweek.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.

Storleks information finns här