TIDNINGSMAKERI På måndag den 22 maj berättar jag om hur man gör en tidning - oavsett om det gäller papper eller online så är hantverket och tänket detsamma. Vill du lyssna så kom till Företagarna Bjuv.
"Alla" har åsikter om journalister och om det ska vara papperstidning eller om det gå lika bra att läsa på webben. Jag har varit journalist i mer än 40 år - på en rad av Stockholms och därmed Sveriges största redaktioner som tex TV4, Expressen, Svenska Dagbladet och TT - och det finns nog inget jag inte stött på vad gäller nyhetsvärdering och publicering. Så jag kan verkligen berätta om vad som rör sig i huvudet på en journalist och hur media fungerar.

Jag flyttade till Bjuv för att ta det på äldre dagar. Men hittade då själv inte mycket att läsa om bygden. Så jag startade en egen tidning - bjuvsnytt.se. Det var 2012 och den lever än. Den var tänkt som en liten sidohobby för mig privat - den blev en "riktig" tidning som många både i Bjuvs kommun och långt utanför, läser och följer.

För även om nyheterna till 99 procent handlar om det som händer i Bjuvs kommun - alltså förutom Bjuv också i BIllesholm och Ekeby - så läser t.ex.12 procent helsingborgare också tidningen. Liksom 10 procent stockholmare.

Det är ju nämligen så Internet fungerar, eller hur? Även om inte minst företagare och annonsörer fortfarande "tänker papper", dvs tror att en annons i en Bjuvstidning bara läses av bjuvsbor. Fel! Bjuvsnytt läses i hela världen, vågar jag påstå.

Som sagt, är du nyfiken på vad jag innehåller så kom till Företagarna Bjuv i Gruesalen på måndag.

Läs mer här.

Välkommmen!

Marianne Rönnberg Galmor